Tuesday, December 23, 2008

GOD JUL / HAPPY HOLIDAYS!

Så er det lille julaften og jeg vil bare ønske dere alle en riktig god jul! Håper alle får det de ønsker seg, og bare fryd og gammen. Selv skal jeg krølle meg i sofaen i morra med 3 nøtter til Askepott!
Her er et bilde av en konfekteske jeg har dekorert.
----
It's the day before christmas, and i just wanna wish y'all a happy holiday! I hope that santa treats you nice, and bring y'all the things on your list. I'm gonna snug up on the couch tomorrow and watch the traditional christmas morning tv shows.
Here's a picture of a decorated box of chocolate.

Tuesday, December 16, 2008

DAT

Så er tiden kommet for å vise frem de første DAT oppgavene. Begge disse er laget med Milestones CSJr digi kitet. Fontene som passer til dette kitet, heter Ever After og Ibleum. Hvis du googler disse finner du dem på nettet.

På lo'en ville jeg ha skygge på bare ordene MOMENTS og IMPORTANT, og det fikk jeg til ved å kopiere disse ordene til et nytt lag, plassere de rett over de eksisterende ordene og sette på skygge. Når man skriver hele setninga på en gang istedetfor ord for ord, og så gjør dette etterpå, slipper du å tenke på å få passe mellomrom mellom ordene.
----
It's time to show off my first DAT submissions. Both of these are made of the Milestones CS jr Digi kit. The fonts that coordinates with this kit are called Ever After and Ibleum. If you google these fonts, you'll find places to download them from.

On the layout i only wanted the words MEMORIES and IMPORTANT to have a drop shadow, and to schieve that i copied those words to a new layer, positioned them over the excisting words and added the shadow. When you do it this way, and write the entire sentence at once, and then copy parts of it, you don't have to worry about the spacing between the words, or that they align.

Then i made a digi card. This is the first digital card i've made, and it was a bit of a challenge! I am so used to making cards from paper, with the limitations and possibillities that has, that it wasn't so easy trying to transfer that to the process of making them digitally. I used the stamps that comes with the kit to stamp a background. I then added a drop shadow to the main image and layers to create more texture and depth to the card

Thursday, December 11, 2008

NYHETER!!! / NEWS!!!!

Å jeg er så GLAD!

Jeg har akkurat fått vite at jeg er blitt valgt ut til å være med i Club Scrap sitt Digital Artist Team! Jeg sendte inn noen LO'er for morro skyld, og ble valgt ut!
Jeg har vært medlem av Club Stamp i mange år, men har akkurat byttet fra den, til Club Scrap digital, fordi jeg hadde lyst til å utfordre meg selv til å digiscrappe mer.
Det som er fint med Club Scrap Digital, er at bakgrunnspapirene er de samme som i de papirbaserte kitene, og de egner seg også veldig bra for hybrid prsojekter, da de blir veldig flotte hvis man skriver dem ut.
Så nå er det bare å vente på at oppgavene skal komme, så jeg kan gå igang med dem!
Gleder meg!
Her er to av Lo'ene jeg sendte inn, og de er lagd med et Club Scrap Demo kit
----
I am so HAPPY!!!!!
I've just found out that i've been selected to be a member of Club Scrap Digital Artist Team!!!
I just sendt them some of my Layouts, just for fun, and got chosen!
I've been a memebre of Club Stamp for many years, but i've just recently switched from that to Club Scrap Digital, because i wanted to challenge myself to do more digiscrapping.
What i like about Club Scrap Digital, is that the papers are the same as in the paper based kits, and they are wonderfull for hybrid projects,because they print wonderfully.
So, now all i have to do is sit back and wait for the assignments to start, so i can go ahead.
I am so stoked!
Here are to of the Lo's i submitted and they are made with a Club Scrap Demo kit

Sunday, December 7, 2008

Krydderkake! / Spice cake!

I går kveld begynte det virkelig å lukte jul her hjemme. Jeg bakte nemlig verdens beste krydderkake! For meg er den kaka JUL. Det er litt arbeid med den, men den er virkelig fantastisk, og holdbar. Den kan stå i mange uker i kjøleskapet uten å bli tørr. Så bare for å friste deg, kommer bilder av vidunderet og oppskrifta, siden jeg føler meg snill i dag....;)

Krydderkake
2 egg
200 g sukker
250 g smør
500g hvetemel
2 ts kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ts natron
2,5 dl kulturmelk
3 ss appelsinmarmelade
100 g hakkede mandler
250 g rosiner
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og avkjøl. Bland smør,kulturmelk og appelsin marmelade, ha oppi røra og bland. Bland mel,krydder og natron og ha det i røra i omganger, rør godt mellom hver gang. Dette blir veldig mye deig og det blir tungt, så ikke alle håndmiksere klarer hele deigen, da bruker jeg bare slikkepotten. Bland så i rosinene og mandlene. Ha i smurt form. Vanligvis bruker jeg å dele den på to brødformer, men glemte det denne gang, så du ser av bildene hvor stor kaka ble.
Stekes i ca 1 time i forvarmet ovn, nederste rille på 180 - 200 grader. Legg papir over kaka etter ca ett kvarter, ellers blir den for godt stekt. Kjenn etter med fyrstikk/kakenål om kaka er ferdig. (Den jeg legger ut bilde av måtte stå i 1 time og 20 minutter...)
Avkjøl på rist og pakk inn i aluminiumsfolie og plastpose og sett i kjøleskap eller frys.
----
Last night it started to smell like christmas in my house. I made the worlds best spice cake! This cake just screams christmas to me, and it's a bit of work to make it, but it is so worth it! It will last in the fridge for weeks without being dry or crumbly. So just to tempt you, here are pics of the monster i made yesterday, and i'll even throw in the recipe for you, just because i'm feeling nice today......;)
Spice cake
2 eggs
7 ounces of sugar
8.8 ounces of butter
1 pound of plain flour
2 Teaspoons of cinnamon
2 Teaspoons of ground clover
2 Teaspoons of cardamom
1 Teaspoon of ground ginger
1 Teaspoon of baking soda
1 cup of buttermilk
3 Tablespoons of orange marmalade
3.5 ounces of chopped almonds
8.8 ounces of raisins
Mix eggs and sugar til it's all white and thick. Melt butter and let it cool a little. Add the buttermilk and orange marmalade to the buttermilk, and add everything into the egg and sugar mixture. Mix it all together. Add the baking soda and spices into the flour and add a little at a time into the batter, mix well everytime. This will make alot of batter, and it's heavy, so if you have a handheld mixer it might not be capable of mixing the whole thing. I just use a spatula at teh end. When all the flour and spice mix is added, add the almonds and raisins, combine well. Pour into buttered bread tins. I usually divided it into 2 bread tins, but i forgot to do this yesterday, and you can see from the pics how large the cake turned out.

Pre heat the oven to 350- 400 fahrenheit, and put the cake in the bottom of the oven, for about an hour, chech with a cake needle if the cake is ready. The one in the picture took 1 hour and 20 minutes to cook. Put parchment paper over the cake after about 15 minutes, to prevent it from getting too brown on top. When it's done let it cool on a rack, the wrap it in aluminum foil and plastic bag and put it in the fridge or freezer.

Se på det monsteret! Check that monster out!


Mmmmmmmmmmmm!







Thursday, December 4, 2008

Sjokolade / Chocolate

Jeg fikk så lyst å prøve å dekorere noen små sjokolader, og her ser du resultatet. Sjokoladen er de gule fra Nille, og det som er fint med dem, er at de i tillegg til å ha et papir rundt, også har sølv folie innerst. Brukte bakgrunnspapir fra 3endy, glansbilder,blonder og papp i sølv. Pakket to og to sjokolader i cellofan, knyttet en hvit sløyfe på og satt på en hvit tag,kantet med sølv. Vips, en liten førjulsgave!
----
I wanted to try and decorate some small candybars, and here's the result. I found this candy that had a silver foil wrapping. I used patterned paper, some stickers,lace and silver mirror cs. I put 2 bars in a cellofan bag, tied on a white ribbon, added a white tag with a silver border.Viola, a small pre-christmas gift!

(Håret mitt er reflektert i sølvkartongen på sjokoladen...lol / My hair is reflected in the silver cs...lol)